Музична вітальня від студентів університету мистецтв

3803Дослідження культурного національного коріння та вивчення тенденцій у сучасному мистецькому просторі – важлива й украй необхідна справа у відродженні національної свідомості, що вбирає в себе віру в духовні сили своєї нації, її майбутнє. 2 квітня в камінній залі Народної української академії в межах днів української культури відбувся вечір музики. До нашого навчального закладу завітали з концертною програмою студенти Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського. Ведучою вечора була Сухленко Ірина Юріївна, завідувач аспірантури, кандидат мистецтвознавства, доцент.

Перед студентами й викладачами академії виступив фольклористичний гурт «Стежка», усі присутні змогли насолодитися автентичним виконанням українських народних пісень Слобідської України. Знайшло щирі й палкі відгуки в слухачів і майстерне виконання творів вокально-хорового мистецтва.

У живому звучанні найстаріших народних музичних інструментів: бандури, домри, цимбалів – кожен почув яскраво-динамічні й ліричні мелодії. Усі присутні мали змогу по-новому подивитися на ці музичні інструменти, що відбивають нашу національну свідомість, адже здобутки народної культури необхідно переосмислювати й актуалізувати в сучасному музичному просторі.

Відгук учасника музичної вітальні:

«Музичний вечір проходив дуже цікаво, жваво, у чудовій і теплій атмосфері, особливо вразив новаторських підхід до виконання творів українських класиків, зокрема майстерне виконання на бандурі творів І. П. Котляревського «Де згода в сімействі…» та Л. Костенко «Вечірнє сонце, дякую за день!». Усі слухачі мали можливість через сприйняття автентичної та класичної музики заглибитися в українську ментальність, осягнути багатогранність української культури, утіленої у звуках».

Жолоб Єлизавета, РП-22

1
2
3
4