Жовтень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Бізнес-клуб: обговорюємо питання ведення бізнесу в умовах воєнного стану

bisnes-club27 жовтня відбулося перше в цьому навчальному році засідання студентського Бізнес-клубу. Спікер – Іван Мовчан, засновник та директор «Української вагової компанії», випускник факультету «Бізнес-управління»-2007, член Опікунської ради академії. Тема розмови злободенна – «Бізнес в умовах воєнного стану: проблеми та шляхи вирішення».

Під час майже двогодинного спілкування гість розповів багато цікавих речей про започаткування та ведення свого бізнесу, особливо в таких складних умовах, як зараз, з якими проблемами стикався і як їх вирішував. Розповідь про захист Харкова у перші місяці війни, гострі питання, блискучі відповіді та корисні поради, жива розмова (хоча і в он-лайн). Це було цікавим для усіх учасників засідання: студентів-економістів, майбутніх перекладачів, соціологів та й для викладачів з досвідом. Загалом Бізнес-клуб «зібрав» понад 70 учасників.

Сподіваємось, що наступне засідання відбудеться в Академії незабаром та ми зможемо поспілкуватися з новим гостем не через екран комп'ютера!

Враження учасників засідання:

Бердикова Юлия, БУ-51: Заседание понравилось, ведь спикер говорил на «живые» темы! Очень интересно было услышать о стратегиях развития бизнеса от человека, создавшего свое дело с нуля, а тем более, о ведении бизнеса в это непростое время. Для меня было важно услышать о том, что наши украинские бизнесмены и специалисты имеют очень большой «вес» на международном рынке, что мы достойны мировой конкуренции. В общем, хочется, чтоб такие ивенты были чаще, спасибо 😀

Зозуля Ілля, БУ-41: Хочу подякувати Івану Мовчану за надану можливість обговорити інвестиційні ідеї в такий важкий період часу.  Його історія надихнула багатьох студентів і в тому числі мене, на нові життєві цілі.  Він розповів свою історію, ведення бізнесу у воєнний час.  І довів нам, що немає нічого неможливого.  Є лише мета і немає жодних перешкод.

Корчма Данил, БУ-31: Очень понравилась встреча. Этот человек действительно вдохновляет своими поступками, взглядами на жизнь, убеждениями. Надеюсь, что еще будет возможность пообщаться с ним ещё раз.

Кошарновська Анастасія, БУ-21: Відбулося перше для мене у ролі голови клубу засідання. Спікер, Іван Мовчан, розповів багато цікавих речей про створення та розвиток власного підприємства. Особливо актуальним постало питання ведення бізнесу під час військового стану у країні. Було дуже цікаво та корисно послухати, як він вирішував проблеми, складнощі, з якими довелося зіткнутися за час війни. Через годину розмови стало зрозуміло, що Іван не тільки професійний бізнесмен, а ще й просто хороша людина з купою позитивних якостей. Також захоплююче було дізнатися про особистий внесок, участь компанії у обороні Харкова у перші місяці війни.   

Полевая Елена, БУ-41: Спасибо большое Ивану Мовчану за интересную беседу. Он поделился собственным опытом преодоления проблем в условиях военного времени. Этот опыт будет очень полезен в будущем. Было очень интересно узнать, как его компания смогла обезопасить сотрудников, их семьи и других жителей города Харьков.

Скачкова Арина, БУ-61: Как прошла встреча? Как всегда, на высоте. Иван - тот человек, с которым всегда приятно общаться, задавать вопросы. Потому что всегда получишь очень понятные, по полочкам разложенные ответы. С директором «Украинской весовой компании» я знакома еще с третьего курса: два раза проходила практику на этом предприятии, некоторое время работала и получила один из самых полезных опытов в моей карьере. Это один из немногих директоров, руководителей бизнеса, которого характеризует огромная вовлеченность в свое дело, замотивированность, желание делится своим опытом, расти, стремиться к лучшему и не останавливаться на достигнутом. Заслуживает уважения то, что он продолжает свой бизнес в Украине. Это - тот человек, на которого стоит и нужно равняться, как молодому поколению, начинающему путь своей карьеры, так и уже состоявшимся людям, руководителям компаний, собственникам разных форм бизнеса.

Тишко Александр, БУ-51: Полезная встреча. Еще раз убедился в том, что общество нужно учить и воспитывать с младенчества, с детского возраста. Для меня понятие ответственность – синоним слова свобода. Сейчас мы боремся за нашу свободу, права в широком понимании. Ведь каждый шаг, решение, имеют последствия, мы в ответе за наши поступки и действия. И, если будем это понимать – сможем предотвратить критические ситуации. Главное – осознание того, что от каждого из нас зависит очень многое, даже история страны. Иван Мовчан – пример и наш современный герой.

Шевцова Марія, БУ-11: Дуже цікавий захід. Можна дізнатись багато нового і вникнути у сферу бізнесу. Приваблювало особливо те, що розповідали не про минуле, а про те, що відбувається саме зараз, це не типово і викликає поглиблену зацікавленість. Зараз для багатьох підприємств дуже складний час, і розмова про великий ріст підприємства, навіть у такий кризовий момент, дуже мотивує. На зустрічі присутні успішні підприємці та викладачі, відкриті для спілкування і порад. Була дуже приємна атмосфера, на кшталт зустрічі друзів чи членів родини, у такій обстановці мозок не перевантажує хвилювання і інформація засвоюється краще.

Якуніна Альона, СМ-21: Зустріч з випускниками - завжди гарантовано цікава розмова, адже як професіонали вони можуть відповісти на питання, що цікавлять студентів, поділитися власним досвідом та замотивувати інших до рішучих дій.

Саме такою і була зустріч на Бізнес-клубі з випускником академії - Іваном Мовчаном: цікава, інформативна та мотивуюча. Найбільше сподобалась відкритість Івана, що зробила обстановку невимушеною та теплою. Завдяки цьому студенти та викладачі ставили багато різних і згідно з часом важливих питань. Відповіді Івана були чіткими та впевненими, що показувало його рівень професійності у своїй сфері. Особисто для мене, не менш важливими моментами стали поради студентам не втрачати віру в себе, діяти, набувати різноманітні навички та використовувати всі можливості НУА. На власному прикладі він показав, наскільки це важливо.

Дякую всім організаторам Бізнес-клубу за таку розмову та з нетерпінням чекатиму на наступні зустрічі!

hello world!

Контакти

Юридична адреса:

Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія»
Вул. Лермонтовська, 27
м Харків, Україна, 61024

Факс: +38(057)-704-10-70

Офіційна електронна адреса: rector.hgu.nua@ukr.net

Приймальня ректора:

+38 (095) -819-41-48

Приймальна комісія:

+38(095)-819-41-48 (Viber, Telegram)

+38 (057) -704-10-37

факультет "Бізнес-управління":

+38(050)-768-23-40

факультет "Референт-перекладач":

+38(099)-006-34-56

факультет "Соціальний менеджмент" :

+38(050)-978-41-74(через Telegram)

факультет післядипломної освіти (друга вища освіта):

+38(050)-632-60-60

 

Директор ліцею:

+38(096)-493-79-96

Директор ДШРР:

+38(050)-937-52-58

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram