Лютий 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Що таке бібліотека для вас?

Библиотека НУАКнига – бібліотекар – читач – це нерозривний ланцюжок, який пов’язує ці три нероздільні слова. Не може існувати бібліотека без книги, а книга без читача.

Школярі, студенти, викладачі взяли участь у опитуванні «Що таке бібліотека для вас?». Напередодні Дня народження бібліотеки НУА пропонуємо вам познайомитись з їхніми відповідями.

Войно-Данчишина О. Л., канд. юрид.н., доц., декан ф-ту післядипломної освіти: Бібліотека - це місце для спілкування!

Чибісова Н. Г., канд. філософ. н., доц.: Вікіпедія дає таке тлумачення слова «бібліотека»: «Це збирання книжок, а також приміщення, де вони зберігаються».

Що таке бібліотека для мене? Це одне з улюблених місць у квартирі, де тихо, затишно, де відчуваєш зв'язок із минулим та розмірковуєш над сьогоденням, замислюєшся над майбутнім; де готуєшся до навчальних занять, пишеш наукові статті, де шукаєш відповіді на питання, що хвилюють тебе. Бібліотека - це твій порадник і помічник.

У кожної культурної, освіченої людини має бути бібліотека. Вона може бути маленькою та великою, включати кілька улюблених книжок, книг за фахом або налічувати тисячі примірників. Вона може збиратися ще твоїми рідними та близькими та включати сотні найцікавіших книжок. А може почнеться з тебе і ти передаси її своїм дітям та онукам.

Бібліотеки бувають різними: особистими, науковими, громадськими, вузівськими, медичними, міськими та сільськими. Але всі вони виконують дуже важливі функції: роблять читачів розумнішими, добрішими, мудрішими. Тому в День народження нашої бібліотеки ЦНГІ НУА кажу їй: «Велике Дякую!» і бажаю - довгих років життя та постійного руху вперед!».

Яріз Є.М., доцент кафедри германської та романської філології:  Для мене бібліотека - це моє перше відвідування татової бібліотеки, коли він попросив бібліотекара пустити мене до стелажів вибрати книгу. Коли я вибрав книгу, він мені сказав: «Сину, якщо не знаєш, що вибрати, бери саму зачитану (зовнішню) книгу...». Життя підтвердило його правду. Дякую, тато.

Бірченко О.В., канд. соціол. н., доц.: Бібліотека є місцем, де підноситься дух і інтелект.

Думки викладачів НУА: Бібліотеці… - це місце мудрості, знань і тих, хто прагне того, тобі торкнуться цього.

ЦНГІ – джерело ідей, колекція світової думки.

Беспалов Ігор, БУ-2: Бібліотека - це чудове місце для проведення вільного часу.  Вона може надавати вільний доступ до великої колекції книг та інших матеріалів, які можуть бути цікавими для читання, а також забезпечує тиху та спокійну осереджену атмосферу для концентрації,  чудове місце для відходу від світу зовнішньої діяльності та просто для відпочинку.

Топчий Ірина, РП-2: Бібліотека для мене - це місце, де ти завжди почуваєш себе у своїй тарілці ( тому, що йдеш целенаправленно туди). Там завжди панує тиша та спокій, які мотивують мене  навчатися.

Жицький В., БУ-2: В наш час, люди все більше користуються смартфонами, комп'ютерами та все більше забувають про книги. Бо навіщо щось читати, коли можна подивитись? Навіщо витрачати багато часу в пошуках відповіді на запитання, коли можна просто ввести запит в пошукову стрічку та знайти відповідь?

Інтернет це чудовий винахід, але не можна недооцінювати звичайну паперову книгу.

Нажаль інтернет не навчить тебе, красиво розмовляти та писати без помилок. Інтернет не навчить тебе аналізувати інформацію та самому робити висновки.

Цьому може навчити лише книга! Наукова книга робить твої знання більш поглибленими, ніж відповідь Google. А коли ти читаєш художню літературу, то занурюєшся в світ, який створив автор, краще ніж дивився би фільм або грав би в гру у VR окулярах. Бібліотека в свою чергу, це велика скарбниця різних світів та думок. Де окрім їх зберігання ти можеш, ще й ознайомитися з кожним з них окремо і тобі ніщо не буде заважати, відволікаючи тебе.

Лікунова Софія, БУ-1: Не можу стверджувати, що за своє життя я була у багатьох бібліотеках. Проте найбільше мені запам'яталась саме шкільна. Звісно, неодноразово я ходила туди, щоб узяти книги, але приходить на пам'ять мені дещо інше. Не знаю через суміш ароматів кави та папера чи через людей, які відповідали за бібліотеку, але я швидко закохалась у це місце. Було цікаво блукати між книжковими полицями, у пошуках незвичних назв або із трепетом чекати, коли привезуть нову літературу. Зігрівають серце спогади, як у кінці року збирались учні, щоб допомогти полагодити книги, тоді ми спілкувались на будь-які теми, забувши про час. Чи як всі просились йти перевіряти підручники у початкової школи. Мабуть, я зможу годинами розповідати про спогади, пов'язані з бібліотекою. Проте для відповіді достатньо й цього.

Чазова К., РП-5: Що для мене бібліотека - це баготовсесвітний вимір, це місце, де можна завітати куди завгодно, дізнатися що завгодно, відчути та побачите все що дарує нам світ.

Белая Лілія, РП-2: Доброго дня. Бібліотека для мене - це шлях до пізнання чогось нового, адже вона сповнена різноманітними книжками. Бібліотека накопичує не тільки якісь наукові книжки, але й художню літературу. Ти можеш як відпочити, читаючи якусь фантастику наприклад, так і вивчити щось нове.

Гагун Ярослав, 3-А: Бібліотека - це простір, який переповнен книгами. Там дуже тихо та спокійно, щоб не заважати читати книжки.

Семененко Іван, 7-А: Що таке бібліотека?

Бібліотека це дім, де живуть наші вірні друзі - книги.

Це чарівний і непізнаний світ, який віддає свої скарби усім бажаючим навчатись.

На книжкових сторінках  відбуваються невірогідні і повчальні події.

Той, хто відкрив для себе книгу ніколи не заплутає у житті, бо буде озброєний знанням.

Бібліотеку відвідують і діти, і дорослі. Через книги здійснюється зв'язок поколінь.

Чорна Анастасія,  9-А: Бібліотека-це місце де збирають та знаходяться книги для загального використання.

Учні 11 класу:  Всім нам відомо слово бібліотека, яка для більшості з нас означає зібрання книг або приміщення, де ці книги зберігаються. Однак,  для мене це скарбниця мудрості, набута за багато років; це місце, де, здається, завмирає час, і все дихає спокоєм; це зустріч з невідомим, хвилюючим тебе світом. Це простір з особливою енергетикою, настроєм, затишком. Кожен, хто відчуває потяг до читання, тягу до нових знань, відчуває в душі цю гостину атмосферу бібліотеки, яка широко відчиняє двері  своїм шанувальникам.

Бібліотека – це потаємний вимір, в якому хочеться бути до того часу, поки не прочитаєш усі книги, бо ніщо не може замінити спілкування з ними. Це задоволення покрите чимось незвичайним, проте вічним.

Одарюк В., випускник СЕПШ: Без книг було б сумніше, не так яскраво. Це витвір мистецтва, який дуже мобільний (особливо в наш час), до якого можна повертатися знову і знову, відкриваючи щоразу нові сторони. Книжка – це просто важливо. Просто, оскільки це твердження йде з надр не просто свідомості, а душі. І тут треба подякувати бібліотекам, адже саме вони не просто дають доступ до книг, а й пояснюють, відкривають їх новим поколінням. Багато хто сумнівається у важливості бібліотек. Але це все одно, що сумніватися у важливості книги. Навіщо страждати від таких питань? Не треба страждати, потрібно просто взяти улюблену книгу, зручно вмоститися на дивані та розпочати чергову подорож у світ слів.

Бац Анастасія, випускниця факультету РП: Бібліотека - це маленький всесвіт образів, думок та  спогадів.

hello world!

Контакти

Юридична адреса:

Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія»
Вул. Лермонтовська, 27
м Харків, Україна, 61024

Факс: +38(057)-704-10-70

Офіційна електронна адреса: rector.hgu.nua@ukr.net

Приймальня ректора:

+38 (095) -819-41-48

Приймальна комісія:

+38(095)-819-41-48 (Viber, Telegram)

+38 (057) -704-10-37

факультет "Бізнес-управління":

+38(050)-768-23-40

факультет "Референт-перекладач":

+38(099)-006-34-56

факультет "Соціальний менеджмент" :

+38(050)-978-41-74(через Telegram)

факультет післядипломної освіти (друга вища освіта):

+38(050)-632-60-60

 

Директор ліцею:

+38(096)-493-79-96

Директор ДШРР:

+38(050)-937-52-58

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram