Травень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

В гостях у НУА були: гортаємо сторінки 2022-23 нав. р.

СотрудничествоЗа 32 роки у житті НУА було багато незабутніх та цікавих зустрічей. Не винятком став цей навчальний рік. Змінився формат, більшість зустрічей відбувалися онлайн, але за змістом вони, як і раніше, унікальні і неповторні.

В гостях у академії побували керівники органів державної та виконавчої влади, керівники провідних українських закладів вищої освіти, відомі харків'яни, випускники, закордонні партнери, волонтери.

 

ПинкерПрофесор Гарвардського університету С. Пінкер

Однією із найяскравіших зустрічей стало спілкування з професором Гарвардського університету Стівеном Пінкером,  автор книги року «Просвітництво сьогодні: На захист розуму, науки, гуманізму та прогресу», яку читали «академіки» протягом навчального року, завітав на заключний захід за проектом НУА «Книга року–2023»,

Встреча с УКУПерший проректор УКУ Т. Д. Добко

Добрі стосунки НУА із Українським католицьким університетом підтвердила зустріч із першим проректором Добко Т. Д. Під час розмови було обговорено напрями співпраці, спільні наукові проекти та соціальні програми.

 

 

КозловаДиректор Інституту соціології Щецинського університету (Польща), д. соц. н., професор О. Козлова

Цього року Оксана Козлова брала участь у академічних наукових заходах, а також у переговорах, що відбулися у День студента про співпрацю спільних науково-дослідних проектів, індивідуальних стипендій та фінансової допомоги на відновлення зруйнованого навчального корпусу.

Заступник директора Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, віце-президент Асоціації політичних психологів України,  канд. психолог. наук С. Л. Чуніхіна

Під час проведення загальноакадемічного методологічного семінару  «Як працювати з новим поколінням студентів та школярів в умовах постійних змін» у якості спікера виступила С. Л. Чуніхіна  з темою «Психологічні аспекти та особливості комунікації в сучасних умовах».

посоховаДоктор іст. наук, проф. кафедри історії України Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Л. Ю. Посохова

В межах Дня науки на пленарному засіданні більше 180 учасників змогли послухати цікаву доповідь д-ра іст. наук, проф. кафедри історії України Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна – Посохової Л. Ю. «Харківський студент XVIII століття».

Під час проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Привабливість навчального закладу: складові та тренди», що відбулася 10 лютого 2023 р.,   до академії завітали:

Бакіров В. С., д-р соціол. наук, проф., академік НАН України, член-кореспондент НАПН України, радник ректора ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Сидоренко О.Л., д-р соціол. наук, проф., член-кореспондент НАПН України, директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти

Покроєва Л. Д., канд. пед. наук, проф., ректор КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти»

Посохов С. І., д-р іст. наук, проф., завкафедри історіографії, ХНУ ім. В. Н. Каразіна

Коллин С.-О., професор корпоративного управления (Швеция), почетный профессор Харьковского гуманитарного университета «Народная украинская академия».

Професор ХНУ ім. В. Каразіна С. М.  Куделко

На зустрічі професора, ректора ХГУ «НУА» Астахової К.В. та професора Куделко С.М. було, зокрема, отримано книжковий дарунок «Вибрані цитати, максими і афоризми вихованців , викладачів та почесних членів Харківського університету» (2023) – перше видання, в якому зібрано мудрі думки осіб, чия доля пов'язана з Каразінським університетом.

МовчанВипускники НУА

Багато років в академії існувала своєрідна негласна традиція: по суботах приходили випускники. Як правило – з пропозиціями, запитаннями, ідеями.

В цьому році до НУА завітали А. Бабієць, В. Діденко, Р. Шакін, М. Козлова, І. Мовчан, Р. Майборода, А. Санін.

 

Лідер благодійного руху Харкова М. Благовестов

Під час зустрічі академія подякувала керівнику благодійного фонду та його  команді за підтримку  та надання гуманітарної допомоги викладачам і співробітникам.  Була досягнута домовленість про розширення взаємодії з вітчизняними благодійними установами.

Парамедик, медсестра, волонтер Червоного Хреста М. А. Пилипенко

На зустрічі з Марією Пилипенко студенти мали змогу отримати практичні поради, корисні для людини, яка не має медичної освіти, щодо надання первинної медичної допомоги, що виникла внаслідок надзвичайної ситуації.

Заслужений художник України О. Лазаренко

Ця зустріч проходила у майстерні художника, куди завітали учні СЕПШ та студенти ХГУ, які  познайомилися з роботами майстра, основоположника художньо-технічного прийому написання картин – «мозаїчний кольоропис».

hello world!

Контакти

Юридична адреса:

Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія»
Вул. Лермонтовська, 27
м Харків, Україна, 61024

Факс: +38(057)-704-10-70

Офіційна електронна адреса: rector.hgu.nua@ukr.net

Приймальня ректора:

+38 (095) -819-41-48

Приймальна комісія:

+38(095)-819-41-48 (Viber, Telegram)

+38 (057) -704-10-37

факультет "Бізнес-управління":

+38(050)-768-23-40

факультет "Референт-перекладач":

+38(099)-006-34-56

факультет "Соціальний менеджмент" :

+38(050)-978-41-74(через Telegram)

факультет післядипломної освіти (друга вища освіта):

+38(050)-632-60-60

 

Директор ліцею:

+38(096)-493-79-96

Директор ДШРР:

+38(050)-937-52-58

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram