Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Проєкт «Один робочий день з випускником» успішно реалізований

Vupuskninki_NUAУчасть у проєкті дає можливість студентам не лише поспілкуватися з випускниками академії, а й побачити свою професію зсередини та отримати корисний досвід.

Протягом дня студенти перебували поруч із випускниками, спостерігали за їх роботою, брали участь у вирішенні поточних завдань, знайомилися з діяльністю фірм.

У цьому році проєкт допомогли здійснити випускники факультету «Бізнес управління» Майборода Роман, засновник БФ «Добрі вчинки разом», голова Асоціації випускників та Детюк (Гуліда) Карина, заступниця директора Харківського зоопарку. Вони працювали зі студентами Беспаловим Ігорем (БУ-31) та Лікуновою Софією (БУ-21).

Беспалов Ігор, БУ-31: Один робочий день із випускником був дуже насиченим, корисним та цікавим. Роман Вадимович – мій куратор сьогодні – організатор і керівник Благодійного фонду «Добрі вчинки разом». Ранок розпочався із зустрічі та знайомства зі співробітниками організації та волонтерами-партнерами, введенням у курс справи, пояснення специфіки роботи. Далі – завантаження гуманітарної допомоги для матерів та дітей, доставка до місця призначення.

В процесі роботи я отримав інформацію про діяльність Благодійного фонду. Основними завданнями є благодійність, збір та розповсюдження гуманітарної допомоги для всіх нужденних членів суспільства, збір фінансової допомоги та використання для тих, хто її потребує, створення мережі притулків для кинутих домашніх тварин та підтримка уже існуючих притулків, реалізація власної програми з відбудови об’єктів нерухомості та інфраструктури, що зазнали руйнувань внаслідок військових дій.

Фонд, до речі, займається не лише «матеріальною гуманітаркою»: ми провели психологічний тренінг для батьків, на якому розповіли, як надати психологічну допомогу дитині, підтримати її та самому не впасти в депресію.

День пройшов швидко. Був удома ввечері втомлений, але з почуттям виконаного обов'язку, бо сьогодні мені багато хто говорив слова подяки і посміхався. Це допомогло відчути потрібність і важливість роботи, якою ми займалися.

Корисний проект, дякую, що академія надала таку нагоду.

Лікунова Софія, БУ-21: Насамперед я щиро вдячна Карині Борисівні. Зустріч із нею дозволила не тільки розширити розуміння економічної освіти та її практичного використання, а й ознайомитись із важливими аспектами формування та реалізації проєкту в умовах обмеженості. Після реконструкції Харківський зоопарк досі залишається єдиним такого рівня в Україні. Мені була надана можливість побачити не лише його довершений вид, а й дослідити «зсередини» складний процес створення й підтримки настільки масштабного проєкту. Приголомшливо, що в українському праві немає нормативних актів, які б належно регулювали цю діяльність. Тому реконструктори після ретельного ознайомлення із законодавством спиралися на досвід європейських колег і положення, які планують прийняти. Організатори реконструкції зіткнулись із труднощами під час проєктування, бо команди відмовлялися брати на себе відповідальність через брак досвіду роботи із зоологічними парками. Втім саме новаторство дозволило перетворити застарілий зоопарк на комплекс європейського класу.

Із початком повномасштабного вторгнення принципи, на яких ґрунтується діяльність зоопарку, залишилися чинними. Зараз цей проєкт утримується за рахунок міського бюджету, допомоги волонтерів та європейських партнерів. Харківський зоопарк активно співпрацює з Європейською асоціацією зоопарків та акваріумів. Регулярно проводяться перевірки щодо належної якості утримування тварин (комфортності їх проживання, правильності догляду). Зоопарк пов’язаний з європейськими інституціями, які займаються дослідженням, збереженням і розведенням популяцій тварин. Також не оминає соціальної відповідальності, зокрема організовує різноманітні заходи для дітей, які перебували на територіях бойових дій.

Підсумовуючи, можу запевнити, що мені надзвичайно сподобався досвід участі в проєкті «Один робочий день із випускником». У мене залишилися тільки позитивні емоції та насичені спогади.

hello world!

Контакти

Юридична адреса:

Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія»
Вул. Лермонтовська, 27
м Харків, Україна, 61024

Факс: +38(057)-704-10-70

Офіційна електронна адреса: rector.hgu.nua@ukr.net

Приймальня ректора:

+38 (095) -819-41-48

Приймальна комісія:

+38(095)-819-41-48 (Viber, Telegram)

+38 (057) -704-10-37

факультет "Бізнес-управління":

+38(050)-768-23-40

факультет "Референт-перекладач":

+38(099)-006-34-56

факультет "Соціальний менеджмент" :

+38(050)-978-41-74(через Telegram)

факультет післядипломної освіти (друга вища освіта):

+38(050)-632-60-60

 

Директор ліцею:

+38(096)-493-79-96

Директор ДШРР:

+38(050)-937-52-58

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram